fbpx
Εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού με οικονομική διάθεση

Εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού με οικονομική διάθεση

Μπορούμε να αλλάξουμε την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουμε. Αν πάλι πρόσφατα ενοικιάσαμε ένα σπίτι και θέλουμε να το φτιάξουμε από την αρχή, αλλά τα ευρώ στην τσέπη δεν είναι αρκετά, δεν απελπιζόμαστε. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να πετύχουμε την επιθυμητή ανανέωση και για να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική για εμάς και τους επισκέπτες μας.

Επιλογή ύφους για τη διακόσμηση

Επιλέγουμε ποιό είναι το στυλ που θέλουμε να δώσουμε στο σπιτικό μας. Εάν δεν είμαστε ήδη κατασταλλαγμένοι στη μορφή που θα θέλαμε να έχει, ξεφυλλίζουμε περιοδικά διακόσμησης σπιτιού ή κάνουμε μια αναζήτηση διαδικτυακά. Θα πρότεινα το ίδιο ύφος να εφαρμοστεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, καθώς αυτό θα δόσει αμέσως μια ενιαία αίσθηση στους χώρους και κατά κάποιο τρόπο θα δείχνει μεγαλύτερο το σπίτι.

Προσωπική σφραγίδα

Δίνουμε σε όλους τους χώρους την προσωπική μας σφραγίδα. Χρησιμοποιούμε κορνίζες με αγαπημένες φωτογραφίες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και τις κρεμάμε όλες μαζί σε μια γωνιά. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο στο χωλ ή στο υπνοδωμάτιο πάνω π.χ. από τα κομοδίνα. Παίρνουμε το παλιό παραδοσιακό χαλί από τη γιαγιά και το τοποθετούμε κεντρικά στο καθιστικό. Ρίχνουμε μια ματιά στη μπιζουτιέρα. Ίσως βρούμε ωραία κοσμήματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διακοσμητικά μέσα σε μια βιτρίνα ή βάζο.

sentence frames - Εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού με οικονομική διάθεση

Δώστε ζεστασιά στον χώρο

Επιστρατεύουμε ριχτάρια, μαξιλάρια, κάδρα, κεριά, φωτιστικά δαπέδου, κουρτίνες. Θα κάνουν το σπίτι πιο ζεστό και οικείο. Τελευταία έχουν γίνει μόδα και τα ειδικά αυτοκόλλητα τοίχου, με τα οποία θα μπορούσαμε να μασκαρέψουμε απλά κι εύκολα μια ατέλεια σε έναν τοίχο. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ και τα κεντήματα των γιαγιάδων μου. Αρκεί να μην το παρακάνουμε στην ποσότητα. Ένα κέντημα στο τραπέζι μέσης του σαλονιού κι ένα πάνω στο βοηθητικό τραπεζάκι είναι υπέρ αρκετά.

pillows apartment decor - Εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού με οικονομική διάθεση

Οργανώστε τα προσωπικά σας είδη

Έχουμε πολλά προσωπικά αντικείμενα που θέλουμε να “κρύψουμε”, αλλά να είναι και αισθητικά ωραίο το αποτέλεσμα; Προτείνω να βρούμε καλάθια σε διάφορα μεγέθη ή σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο κι εκεί να αραδιάσουμε βιβλία, περιοδικά, άλμπουμ φωτογραφιών. Άλλη επιλογή είναι τα ράφια τα οποία τοποθετημένα σε ομάδες αποτελούν μια οικονομική και πρακτική λύση για αποθήκευση. Πιο κομψά βρίσκω τα ράφια με πλάτη και με ελεύθερο σύστημα ανάρτησης.

shelves decor - Εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού με οικονομική διάθεση

Βάλτε χρώμα

Πολλές φορές αρκεί να αλλάξουμε το χρώμα στους τοίχους και αλλάζει ολόκληρη η διάθεσή μας. Μπορούμε μάλιστα να επιχειρήσουμε μόνοι μας αυτή την εργασία. Το βάψιμο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Παίρνουμε τα κατάλληλα πινέλα, βούρτσες, ρολά και οικολογικά χρώματα για να είναι άοσμα. Διαβάστε οδηγίες εδώ: Επιχείρηση βάψιμο σπιτιού.

Διαλέγουμε φωτεινά χρώματα σε έναν μικρό χώρο ή βάλτε γήινες αποχρώσεις που ξεκουράζουν. Επιλέγουμε πράσινο που αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση ή πορτοκαλί που αυξάνει τη δημιουργικότητα. Πολλοί σύμβουλοι διακόσμησης προτείνουν την επιλογή οικείων χρωμάτων, που φέρνουν αναμνήσεις από την παιδική ηλικιά και μας κάνουν να αισθανόμαστε ευχάριστα.

Γενικά η διακόσμηση δεν είναι κάτι που πρέπει απαραίτητα να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορούμε αργά και σταδιακά να γεμίζουμε τον χώρο μας με όμορφα αντικείμενα. Γιατί στο σπίτι μας ζούμε εμείς και πρέπει κυρίως να μας εκφράζει για να νιώθουμε άνετα.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση