fbpx
Γλυκοπατάτες στο φούρνο σε λαδόκολλα που γίνονται σαν τηγανητές

Γλυκοπατάτες στο φούρνο σε λαδόκολλα που γίνονται σαν τηγανητές

Ακολουθεί συνταγή, σούπερ εύκολη και σούπερ νόστιμη. Γλυκοπατάτες στο φούρνο που ψήνονται στη λαδόκολλα και γίνονται σαν τηγανητές. Είναι το καλύτερο υγιεινό σνακ αλλά και το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε κυρίως πιάτο. Τα μπαστουνάκια γλυκοπατάτας ταιριάζουν με όλα τα κρέατα όπως χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά. Ταιριάζουν όμως και με ψάρια ή θαλασσινά, όπως ο σολομός.

Εδώ σου έχω περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη της γλυκοπατάτας στην υγεία καθώς και μερικές ακόμη ιδέες για να τις μαγειρέψεις.

Πως θα φτιάξεις τις γλυκοπατάτες στο φούρνο

Για 4 περίπου μερίδες θα χρειαστείς:

  • 3 μέτριες σε μέγεθος γλυκοπατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας άμυλο αραβοσίτου – κορν φλάουρ ή νισεστέ
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού πιπεριά τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

Κόψε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια, όπως θα έκοβες τις τηγανητές. Μην τις κάνεις όμως πολύ λεπτές, ώστε μετά το ψήσιμο να παραμένουν μαλακές από μέσα και τραγανές από έξω. Μπορείς επίσης να αφήσεις μέρος της φλούδας τους κατά το κόψιμο. Έτσι η γλυκοπατάτα δεν θα χάσει το χρώμα της, αλλά και θα διατηρήσει μεγάλο μέρος των βιταμινών της με το μαγείρεμα.

Βάλε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνέ τες με τρεχούμενο νερό. Αμέσως μετά σκούπισέ τες με χαρτί κουζίνας αρκετές φορές, για να είναι εντελώς στεγνές. Μην το αμελήσεις. Παίζει σημαντικό ρόλο στο να γίνουν οι πατάτες τραγανές, σαν τηγανητές.

Πασπάλισε τις πατάτες με το άμυλο αραβοσίτου και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Ρίξε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε πάλι. Το άμυλο αραβοσίτου είναι ένα σημαντικό συστατικό στη συνταγή, γιατί θα τραβήξει κι άλλη υγρασία από τις πατάτες, ώστε να γίνουν έξτρα τραγανές. Οπότε μην το παραλείψεις. Στα μυρωδικά από την άλλη μπορείς να κάνεις και τους δικούς σου συνδυασμούς.

Στρώσε με λαδόκολλα ένα ταψί και αράδιασε μέσα τις γλυκοπατάτες σε μια σειρά, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους. Να μην είναι δηλαδή “συνωστισμένες”. Προτίμησε τη λαμαρίνα του φούρνου, που είναι ένα ρηχό, μεγάλο ταψί και τέλειο για αυτή την συνταγή.

Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180ºC και βάλε τις πατάτες να ψηθούν, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρά. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 15 λεπτά, αλλά αυτό εξαρτάται από το πάχος που έκοψες τις πατάτες, πόσο καλά προθερμασμένος ήταν ο φούρνος και το ταψί που χρησιμοποίησες. Σε ένα πιο βαθύ ταψί για παράδειγμα θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο.

Σως γιαουρτιού & μουστάρδας που συνοδεύει εξαίσια τις γλυκοπατάτες

Για τη σως θα χρειαστείς:

  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κουτ. της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 1 κου. γλυκού χυμό μοσχολέμονου
  • Ελάχιστο αλάτι & πιπέρι

Ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα όλα μαζί τα υλικά. Βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά να δέσει και η σως είναι έτοιμη να την γευτείς μαζί με τις πατάτες.

Sweet Potato Fries - Γλυκοπατάτες στο φούρνο σε λαδόκολλα που γίνονται σαν τηγανητές

Καλή απόλαυση!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE.gr, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

2 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

E-mail ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις

Holler Box