fbpx
Προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι. Ολοκληρωμένο μενού

Προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι. Ολοκληρωμένο μενού

Οι ημέρες του ρεβεγιόν πλησιάζουν και οι αναζητήσεις για ιδέες ορεκτικών, επιδόρπιου και κυρίως πιάτου στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά! Έχω να σας προτείνω νόστιμες κι εύκολες λύσεις που έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς στις μεγάλες οικογενειακές μας συγκεντρώσεις. Τι λέτε; Στρώνουμε τραπέζι;

Ιδέες για Ορεκτικά

Πλατώ αλλαντικών και τυριών

Μια πιατέλα με αλλαντικά και τυριά αποτελεί πολύ καλή λύση ορεκτικού και δεν υστερεί σε τίποτα από ένα μαγειρεμένο φαγητό. Κόβουμε τα αλλαντικά και τα τυριά είτε σε φέτες είτε σε κύβους και διακοσμούμε σε μεγάλες πιατέλες. Συνοδεύουμε με κριτσίνια, αποξηραμένα φρούτα ή ελιές. Δείτε αναλυτικά τι δεν πρέπει να λείπει από ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Πιατέλα Αλλαντικών για Γιορτινό Τραπέζι

Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια πλευρώτους και ταλαγάνι

Κεντρική θέση στο τραπέζι των γιορτών έχουν φυσικά οι σαλάτες. Για ένα ολοκληρωμένο γιορτινό μενού εμείς προτείνουμε τη σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια πλευρώτους και ταλαγάνι. Πολύχρωμη, γευστικότατη και εντυπωσιακή, ένα αληθινό στολίδι για την περίπτωση αυτή.

Σαλάτα με Σπανάκι

 

Άλλες ιδέες ορεκτικών – συνοδευτικών

Μην ξεχάσετε τις καθιερωμένες αλοιφές, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, τζατζίκι, αλλά και πικάντικα ντιπ με χούμους ή φάβα. Κλασικές προτάσεις που κανένας δεν περιφρονεί σε ένα τραπέζι είναι τα πιτάκια τυλιχτά σε φύλλο, όπως χορτοπιτάκια, τυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια. Δοκιμάστε για παράδειγμα αυτές τις φλογέρες με φέτα, προσούτο και κόκκινη πιπεριά. Είναι απερίγραπτης νοστιμιάς.

Φλογέρες με Φέτα και Προσούτο

Σε εξέχουσα θέση στο τραπέζι προτείνουμε τα μανιτάρια, γεμιστά ή ψητά. Για ποικιλία γεύσεων μπορούμε να προσθέσουμε μπρουσκέτες ή σκορδόψωμα. Αλλά και τα βραστά λαχανικά εποχής θα γεμίσουν όμορφα το τραπέζι.

Κυρίως πιάτο

Γαλοπούλα

Ξενόφερτο έθιμο η γαλοπούλα σπεύδουν να υποστηρίξουν πολλοί, αν και τα τελευταία χρόνια έχει πια ενσωματωθεί στην κουζίνα μας. Ωστόσο αρκετές νοικοκυρές αποφεύγουμε το κρέας της για το γιορτινό τραπέζι, ίσως γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα μας βγεί και τόσο τέλειο. Είναι πράγματι το κρέας της γαλοπούλας ιδιαίτερο και θέλει κάποια μυστικά για να μας πετύχει. Αυτά είναι τα 10+1 μυστικά για επιτυχημένη γαλοπούλα. Ακολουθήστε τα και μην διστάσετε να την εντάξετε στο κυρίως πιάτο της ημέρας.

Κυρίως Πιάτο Γαλοπούλα

Χοιρινό Κότσι με Σάλτσα Βαλσάμικου

Δεν θέλετε γαλοπούλα για κυρίως πιάτο; Κανένα πρόβλημα. Το χοιρινό είναι κι αυτό από τις πρώτες μας επιλογές σε ένα επίσημο γεύμα. Αν θέλουμε να βγει λουκούμι στο εσωτερικό του και τραγανό απ’έξω, ακολουθούμε αυτή τη συνταγή για Χοιρινό Κότσι. Το συνοδεύουμε με πατάτες baby και μους μελιτζάνας.

Κότσι Χοιρινό

 

Επιδόρπιο

Πανακότα με Σιρόπι Καραμέλας

Η πανακότα είναι γνωστό ιταλικό γλύκισμα, είναι εύκολη στην παρασκευή της, εντυπωσιακή σε γεύση και εμφάνιση. Οπότε δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα καλύτερο για το τέλος ενός όμορφου, γιορτινού τραπεζιού. Διαβάστε τη συνταγή για Ιταλική Πανακότα.

Πανακότα Επιδόρπιο

Πιείτε, φάτε και χαρείτε όσο ποτέ τους αγαπημένους σας. Επιβάλλεται αυτές τις ημέρες!

Καλές γιορτές!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.