fbpx
Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

Οι τοίχοι δεν είναι μόνο για διακόσμηση. Μπορούν να αξιοποιηθούν και στην αποθήκευση σπιτιού, ειδικά εάν πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα. Είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι κάθε τετραγωνικό του χώρου σου, γιατί έτσι μειώνεται το χάος και η ακαταστασία. Κάντο όμως με όμορφο τρόπο, χωρίς να δείχνουν οι τοίχοι υπερβολικά γεμάτοι. Εδώ θα δεις μερικές έξυπνες ιδέες, για να δημιουργήσεις αποθηκευτικό χώρο στους τοίχους του σπιτιού σου.

Φυσικά επειδή μιλάμε για οργάνωση και αποθήκευση, ποιό είναι το πρώτο βήμα πριν ξεκινήσουμε το οτιδήποτε; Ναι! Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματά σου. Εδώ είναι οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις τα απαραίτητα αντικείμενα από τα περιττά.

Πως θα αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

Τα πάντα μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο και να απελευθερώσεις έτσι πολύτιμο χώρο από το έδαφος, δημιουργώντας άνετους διαδρόμους στο μικρό σου διαμέρισμα. Ακολούθησε τις παρακάτω ιδέες:

Για το χώρο της εισόδου

Ο τοίχος στο χώρο της εισόδου ενδείκνυται για την αποθήκευση καθημερινών αντικειμένων. Στο σημείο αυτό μπορείς να τακτοποιήσεις τσάντες, αξεσουάρ, κλειδιά, φορτιστές κινητών, φυλλάδια και περιοδικά. Πρόσθεσε επίσης πίνακες ανακοίνωσεων και οργάνωσης της καθημερινότητας.

Διάβασε επίσης: 7 ιδέες για να οργανώσεις την είσοδο του σπιτιού σου.

entrance wall storage - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

photo credits

Για το παιδικό δωμάτιο

Η έξυπνη αποθήκευση παιχνιδιών και βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο είναι πάντα βασικό ζητούμενο. Για να μην επικρατεί το γνωστό χάος επομένως στο δωμάτιο των παιδιών, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις τους τοίχους. Έτσι δημιουργείς έξτρα αποθηκευτικούς χώρους αλλά και μια καλαίσθητη γωνιά για να παίζουν ή να διαβάζουν τα παιδιά.

Διάβασε επίσης: Πως να οργανώσεις τα παιχνίδια σε 4 μόνο βήματα.

kids room wall storage - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

Για την κρεβατοκάμαρα

Μια ράγα ρούχων στον τοίχο δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο στο πάτωμα, άρα μπορείς να έχεις τη συρταριέρα σου ακριβώς από κάτω. Αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή, όταν η ντουλάπα είναι μικρή αλλά εσύ χρειάζεσαι κι άλλες θέσεις για να χωρέσεις τα ρούχα. Προσπάθησε μόνο να μην παραγεμίζεις τις ράγες, γιατί δεν θα φαίνεται αισθητικά όμορφο το αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: Ξεκαθάρισμα και οργάνωση της κρεβατοκάμαρας. Ακολούθησε τα βήματα.

bedroom wall storage - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

photo credits

Για το καθιστικό

Τα ανοιχτά ράφια είναι το πιο δημοφιλές πράγμα για κάθε δωμάτιο και ειδικά για το καθιστικό. Αυτό είναι αυτονόητο. Μπορείς όμως να σκεφτείς ακόμη πιο δημιουργικά. Εκτός από ραφάκια μπορείς να κρεμάσεις και καλάθια! Και για να κρατάς πάντα τακτοποιημένες τις κουβερτούλες του καναπέ μια ειδική κατασκευή όπως αυτή της φωτογραφίας είναι η τέλεια λύση.

Διάβασε επίσης: 6 ιδέες και tips για την καλύτερη οργάνωση του καθιστικού σου.

living room wall storage - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

photo credits

Για την κουζίνα

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα εναλλακτικής διακόσμησης και ταυτόχρονα αποθήκευσης είναι το μεταλλικό πλέγμα τοίχου. Τοποθέτησε ένα τέτοιο πλέγμα στην κουζίνα σου σε εκείνο το σημείο όπου υπάρχει κενό. Αποθήκευσε εργαλεία, κατσαρολικά και τηγάνια που δεν χωράνε στα ντουλάπια.

Διάβασε επίσης: Πως να οργανώσεις την κουζίνα σου για να είναι πιο λειτουργική.

Kitchen wall storage - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

photo credits

Για το μπάνιο

Αξιοποίησε το χώρο στους τοίχους του μπάνιου σου και δημιούργησε εκεί έξτρα θέσεις αποθήκευσης για χαρτικά, πετσέτες και διάφορα άλλα αναλώσιμα. Ειδικά ο χώρος πάνω από τη λεκάνη μένει άδικα ανεκμετάλλευτος.

Διάβασε επίσης: 7 ιδέες για την ανανέωση του μπάνιου με ελάχιστα χρήματα.

bathroom wall storage - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

photo credits: 1 & 2

wall storage ideas for every room - Ιδέες για να αξιοποιήσεις τους τοίχους στην αποθήκευση σπιτιού

Όπως καταλαβαίνεις στην αποθήκευση σπιτιού πάντα θα υπάρχουν ιδέες και προτάσεις. Με δημιουργικότητα και έμπνευση από το διαδίκτυο σίγουρα θα βρεις κι εσύ την καλύτερη λύση στις αποθηκευτικές ανάγκες του διαμερίσματός σου.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Απόφοιτος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Κειμενογράφος στο MAKE LiFE, Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

1 comment

  • πολύ χρήσιμες συμβουλές.Σε κάθε σπίτι η εξοικονόμηση χώρου είναι ένα πρόβλημα

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση