fbpx
Φτιάχνουμε ανάποδη μηλόπιτα. Η συνταγή βήμα βήμα

Φτιάχνουμε ανάποδη μηλόπιτα. Η συνταγή βήμα βήμα

Ακολούθησε τη συνταγή για την πιο αφράτη και λαχταριστή ανάποδη μηλόπιτα. Αυτή η μηλόπιτα συνδυάζει τη γεύση του κέικ στη βάση της μαζί με τα καραμελωμένα μήλα από πάνω. Γίνεται πανεύκολα και η κουζίνα σου θα μοσχοβολάει.

Η συνταγή για την ανάποδη μηλόπιτα

Για να φτιάξεις τη συνταγή αυτή μπορείς να επιλέξεις όποια ποικιλία μήλων σου αρέσει. Εδώ εγώ έβαλα τα κλασικά κόκκινα μηλαράκια. Μπορείς ακόμη να κάνεις και συνδυασμό μήλων, π.χ. κόκκινα μαζί με ξινόμηλα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μήλα:

  • 3 μήλα
  • 2⁄3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2⁄3 φλιτζανιού βούτυρο
  • Λίγα καρύδια χοντροκομμένα
  • Κανέλα

Τα υλικά για τη ζύμη:

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 ml γάλα

Πως θα φτιάξεις την αναποδογυριστή μηλόπιτα

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη μέσα στα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τέλος το γάλα, το οποίο θα κάνει το παντεσπάνι πιο αφράτο. Ανακατεύουμε με το μίξερ, έως ότου δέσει το μείγμα.

Βήμα Πρώτο: φτιάχνουμε τη ζύμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα στρόγγυλο ταψί μεγέθους 30 εκατοστών. Βάζουμε το ταψί με το βούτυρο μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι αυτό να λιώσει.

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε ροδέλες, όχι πολύ λεπτές.

Καθαρίζουμε τα μήλα

Βγάζουμε το ταψί με το λιωμένο βούτυρο από το φούρνο και στρώνουμε τις ροδέλες μήλου στον πάτο. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη ισομερώς επάνω στα στρωμένα μήλα και γεμίζουμε τα κενά με χοντροκομμένα καρύδια. Πασπαλίζουμε και λίγη κανέλα.

Αναποδογυριστή Μηλόπιτα: Απλώνουμε τα μήλα στο ταψί

Αδειάζουμε το μείγμα της ζύμης ώστε να σκεπάσει όλα τα μήλα και ψήνουμε στους 180°C για 30 περίπου λεπτά. Αφού ψηθεί η μηλόπιτα, την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Η αγαπημένη μου συνταγή για μηλόπιτα

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή πασπαλίζοντας λίγη άχνη. Η μηλόπιτα τρώγεται φυσικά και κρύα, αλλά εμένα μου αρέσει έτσι ζεστή όπως βγαίνει από το φούρνο. Είναι απολαυστικότατη!

Διάβασε επίσης: Εύκολη συνταγή για μαλακά μπισκότα με σοκολάτα που λιώνει.

Ακολούθησε το MAKE LiFE και στο INSTAGRAM για περισσότερες συμβουλές & tips στην οργάνωση σπιτιού και το νοικοκυριό.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ψηφίζετε Ανώνυμα (χωρίς email ή είσοδο):

Ψηφοφορία Ιανουαρίου

Αν μπορούσες να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά με ένα από τα παρακάτω, τι θα διάλεγες;

Author

Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Managing Editor, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.