fbpx
Αγορές Online, Έξυπνα και με Ασφάλεια!

Αγορές Online, Έξυπνα και με Ασφάλεια!

Στη σημερινή εποχή, το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου, όταν ενδιαφερθεί να αγοράσει ένα προϊόν, θα κάνει πρώτα μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο. Παράλληλα όμως, εμφανίζεται και μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αγορές online!

Αυτό που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι η μεγάλη ποικιλία σε καταναλωτικά είδη και οι αισθητά πιο μειωμένες τιμές, σε σχέση με τα κανονικά μαγαζιά. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα online καταστήματα έχουν ελάχιστα έξοδα και επειδή λείπουν οι μεσάζοντες. Μ’ αυτό τον τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε προϊόντα, απευθείας από την χώρα παραγωγής τους και σε αρκετά πιο προσιτή τιμή, που είναι και το βασικό ζητούμενο!

Εκείνο όμως που προβληματίζει περισσότερο τους καταναλωτές για τις αγορές online, είναι το θέμα της ασφάλειας. Υπάρχουν όμως, δικλείδες ασφαλείας που αν τις ακολουθήσετε θα μπορέσετε να διαχειριστείτε με ασφαλή τρόπο τα χρήματά σας. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με δελεαστικές προσφορές, απίστευτη ποικιλία και πολλές εκπτώσεις, οι οποίες διατίθενται στα site όλο το χρόνο και όχι μόνο σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα! Ποιος ο λόγος να διστάζετε λοιπόν; Επιλέξτε το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε και εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικούς ασφαλείς τρόπους πληρωμής!

Τρόποι Πληρωμής:

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συμπληρώσετε στη φόρμα παραγγελίας το όνομα κατόχου, τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης της κάρτας καθώς και τον μυστικό τριψήφιο κωδικό της. Η χρήση της πιστωτικής κάρτας θεωρείται άκρως ασφαλής, καθώς οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν σύστημα ειδοποίησης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια ασυνήθιστη χρήση της κάρτας ή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα θα σας καλέσουν απευθείας από την τράπεζα για να εξακριβώσουν αν κάνατε όντως τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Με Χρεωστική

Βέβαια, αν επιθυμείτε μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική κάρτα, η οποία έχει χαμηλό και ελεγχόμενο ημερήσιο όριο. Οι χρεωστικές κάρτες δεν λειτουργούν με πίστωση, αλλά με χρέωση ενός λογαριασμού καταθέσεων που πρέπει να διαθέτετε, για να πραγματοποιήσετε μια ηλεκτρονική αγορά.

Προπληρωμένες Κάρτες

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μια προπληρωμένη κάρτα, την οποία εύκολα μπορείτε να προμηθευτείτε από μια τράπεζα. Οι αγορές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αντιστοιχούν μονάχα στο ποσό το οποίο έχετε φορτώσει στην κάρτα. Επιπλέον, αυτή η κάρτα αποτελεί ιδανική λύση και για τους ανήλικους καταναλωτές, αφού σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά, 14 ετών και άνω.

Αγορές Online με Paypal

Το Paypal πρόκειται για μια online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων, η οποία ουσιαστικά παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή και αναλαμβάνει να πληρώσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα για λογαριασμό μας. Θεωρείται επίσης, ένας ασφαλής τρόπος συναλλαγών για αγορές online, καθώς τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας δεν αποκαλύπτονται στο e-shop. Άρα λοιπόν, κανένας σατανικός χάκερ δεν μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία σας!

Επίσης το Paypal παρουσιάζει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα επιστροφής χρημάτων σε περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να πέσει θύμα απάτης (π.χ. αν το προϊόν ήταν εντέλει “μαϊμού”). Για αυτό και ίσως να θεωρείτε ο πλέον ασφαλής τρόπος, ειδικά σε συνδυασμό με χρεωστική κάρτα! [Paypal Refund Info]

Με Αντικαταβολή

Αυτή η μέθοδος πληρωμής χαρακτηρίζει κυρίως τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Με την παραλαβή των προϊόντων που έχετε παραγγείλει θα εξοφλείτε και το οφειλόμενο ποσό στο άτομο που θα σας παραδώσει την παραγγελία. Αποτελεί επίσης, μία πολύ ασφαλή μέθοδο εξόφλησης αγορών!

Εδώ, απλά σας συμβουλεύουμε να θυμηθείτε να υπολογίσετε τα τυχόν έξτρα έξοδα αντικαταβολής εκ των προτέρων και που ορισμένες εταιρείες χρεώνουν επιπροσθέτως. Επίσης, ανοίξτε τα κουτιά κατά τη παραλαβή και σιγουρευτείτε πως σας έχουν παραδοθεί όλα εκείνα για τα οποία καλείστε να πληρώσετε και έχετε πράγματι παραγγείλει.

Επομένως, εάν έχετε υπολογιστή, internet και γνωρίζετε και λίγα Αγγλικά, βρίσκεστε στην πλεονεκτική θέση να μπορείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικές αγορές και να είστε εσείς οι κερδισμένοι! Θα επιμείνετε λοιπόν, στην παραδοσιακή βόλτα στα μαγαζιά ή θα δώσετε και μια ευκαιρία στις αγορές online, οι οποίες είναι και ποιοτικές και οικονομικές!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση