fbpx
Έλαιο Αργκάν. Πως το χρησιμοποιείς στην περιποίηση του προσώπου

Έλαιο Αργκάν. Πως το χρησιμοποιείς στην περιποίηση του προσώπου

Γιατί ολοένα και περισσότεροι προτιμούν το έλαιο αργκάν στην περιποίηση του δέρματος και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο; Τα οφέλη που θα δεις κι εσύ στον εαυτό σου εφαρμόζοντας το λάδι αργκάν είναι πολλαπλά.

Λίγα λόγια για το Έλαιο Αργκάν ή Argan Oil

Το έλαιο αργκάν προέρχεται από τους καρπούς του ομώνυμου δέντρου Αργκάν, ένα από τα πιο σπάνια δέντρα στον πλανήτη, που ευδοκιμεί μόνο στα Νοτιοδυτικά του Μαρόκο.

Οι δερματολόγοι το αποκαλούν super food της επιδερμίδας, καθώς προσφέρει ενυδάτωση ακόμα και στα πιο ξηρά δέρματα. Όσες γυναίκες το δοκίμασαν επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για ένα προϊόν που στο θέμα της ενυδάτωσης υπερέχει από οποιοδήποτε άλλο.

Το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, καθώς έχει διπλάσια περιεκτικότητα Βιταμίνης Ε από το ελαιόλαδο. Αναζωογονεί το δέρμα, ανανεώνει τα κύτταρα, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τα πρώτα σημάδια της γήρανσης!

Αν σε προβληματίζει η λιπαρή του σύσταση, πρέπει να ξέρεις ότι το αργανέλαιο έχει την ιδιότητα να μη φράζει τους πόρους και είναι μη φαγεσωρογόνο. Ενδείκνυται ακόμα και σε άτομα με ευαίσθητες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ακμή, ψωρίαση.

Το Λάδι Αργκάν στην περιποίηση του προσώπου

Δοκίμασέ το στην beauty ρουτίνα του προσώπου σου με τους εξής τρόπους:

  • Σε καθαρό πρόσωπο κάνε μασάζ με μερικές σταγόνες ελαίου πρωί και βράδυ. Μην ξεχνάς και την περιοχή του λαιμού. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, αφού το έλαιο αργκάν απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα.
  • Χρησιμοποίησέ το σαν serum πριν την κρέμα νυκτός.
  • Πρόσθεσε 1-2 σταγόνες στο υγρό make up σου ή στην ενυδατική σου πριν το μακιγιάζ, για να δώσεις μια δροσερή λάμψη στο πρόσωπό σου.
  • Ανάμειξε μερικές σταγόνες αργανέλαιου με ροδόνερο και δημιούργησε έτσι τη δική σου τονωτική λοσιόν.

Φυσικά η ευεργετική δράση για το λάδι αργκάν δε σταματά στο πρόσωπο. Είναι εξίσου τέλειο για τα μαλλιά, το σώμα, τα νύχια, τα ξηρά χέρια ή χείλη. Χαρίζει όπως καταλαβαίνεις απαλότητα και λάμψη παντού!

Που θα βρεις το Έλαιο Αργκάν

Το argan oil πωλείται σχεδόν σε κάθε φαρμακείο. Θα το βρείς επίσης σε καταστήματα με φυσικά και βιολογικά προϊόντα ομορφιάς. Αναζήτησε 100% οργανικό έλαιο χωρίς δηλαδή νερό, αλκοόλ, συντηρητικά ή χημικά πρόσθετα.

Επειδή πρόκειται για ένα σπάνιο έλαιο, οι τιμές στην αγορά είναι κάπως τσιμπημένες (πάνω από 10 ευρώ για τα 100ml). Από την άλλη βέβαια μπορείς να βρείς και πολλά έτοιμα καλλυντικά προϊόντα (σαμπουάν, κρέμες, λάδι μαλλιών κλπ) που περιέχουν λάδι αργκάν και να επωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

argan oili pin ed - Έλαιο Αργκάν. Πως το χρησιμοποιείς στην περιποίηση του προσώπου

Εσύ το έχεις χρησιμοποιήσει; Αν ναι, ποιές είναι οι εντυπώσεις σου;

Διάβασε επίσης: Βούτυρο καριτέ. Τα οφέλη του στο δέρμα και 2 DIY συνταγές ομορφιάς.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Author

Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Managing Editor, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! #smartliving #momblogger Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

E-mail ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις

Holler Box