8 τρόποι για να ψωνίζω έξυπνα στα καταστήματα

8 τρόποι για να ψωνίζω έξυπνα στα καταστήματα

Αυτοί είναι οι 8 τρόποι για να ψωνίζετε έξυπνα, να ξοδεύετε λιγότερα και να δείχνετε πιο όμορφες από ποτέ. Όμορφες όχι μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας. Γιατί αυτούς τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθείτε όταν ψωνίζετε για όλη την οικογένεια. Και δεν θα μετανιώσετε ποτέ ξανά για μία αγορά.

1. Πηγαίνω στην αγορά με καλή ψυχολογία

Αν είστε σε κακή διάθεση, μην πάτε στα μαγαζιά για ψώνια. Όλα θα σας εκνευρίζουν, τίποτα δεν θα σας αρέσει και τελικά μπορεί να καταλήξετε με λάθος αγορές στις τσάντες σας. Απλά επειδή νιώθατε χάλια και ξεσπάσατε στα ψώνια.

2. Επιλέγω με προσοχή την παρέα μου στα ψώνια

Κι όμως! Σημαντικό ρόλο παίζει η παρέα που θα έχετε μαζί σας. Αφήστε τη φίλη σας την ξεμυαλίστρα και επιλέξτε την συνετή και μετρημένη στις αγορές της. Εναλλακτικά πηγαίνετε μόνες σας. Ίσως είναι και το πιο ασφαλές.

3. Δεν ενθουσιάζομαι με τη λέξη ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ναι, η πωλήτρια μόλις μπήκατε στο κατάστημα σας ενημέρωσε για την προσφορά που τρέχει αυτή τη στιγμή, αλλά…. Σκεφτείτε: «Μου αρέσει ή θα το αγοράσω επειδή είναι σε προσφορά». Ωχ, νάτη η Ψυχολογία και πάλι!

4. Έχω να το συνδυάσω;

Βλέπετε ένα ρούχο που σας αρέσει πολύ! Έχετε όμως το ανάλογο παπούτσι, τσάντα, αξεσουάρ για να το συνδυάσετε σωστά και ολοκληρωμένα; Αν όχι, εξετάστε ότι θα πρέπει να τρέχετε να αγοράσετε όλα τα υπόλοιπα και τελικά ίσως βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Αυτό είναι σοβαρό.

5. Ικανοποιώ τις ανάγκες όχι τις επιθυμίες

Είναι αλήθεια… Όταν χαζεύετε βιτρίνες, δοκιμάζετε ρούχα και παπούτσια το υποσυνείδητο σας παίζει άσχημα παιχνίδια. Κάθε φορά να σκέφτεστε «Το χρειάζομαι πραγματικά;»

6. Ψάχνω την ποιότητα και συγκρίνω τις τιμές

Κάντε μια έρευνα αγοράς πριν καταλήξετε στο ταμείο, για να συγκρίνετε όχι μόνο τις τιμές αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Τότε θα είστε σίγουρες ότι επιλέξετε σωστά.

7. Φτιάχνω λίστα

Φτιάξτε μία λίστα με εκείνα τα είδη που πραγματικά σας λείπουν. Μείνετε συγκεντρωμένες στη λίστα και να μην πέσετε θύματα της υπερκατανάλωσης.

8. Λογαριάζω

Λογικό! Πριν ακόμη ξεκινήσετε για τα καταστήματα, βάλτε κάτω και υπολογίστε τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε αυτή τη στιγμή. Καλό είναι να μην ξεφεύγετε ψωνίζοντας περισσότερα. Το αγαπημένο σας μαγαζί θα είναι εκεί στη θέση του και τον επόμενο μήνα και τον μεθεπόμενο κτλ.

Καλές αγορές!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

5 comments

  • Ελευθερία μου οι συμβουλές σου είναι πάρα πολύ καλές! Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αγορές μας γιατί δεν είναι εποχές τώρα να κάνουμε περιττά έξοδα.

    Reply
  • Πολλές φορές ψωνίζω παρα πάνω από όσα χρειάζομαι αλλά το χειρότερο μου είναι αυτό που είπες για την φίλη την ξεμυαλίστρα, έχω πάρει ακριβά πράγματα που φόρεσα μία φορά μόνο επειδή επέμενε. Έτσι εδώ και χρόνια έχω κόψει την παρέα στα ψώνια και νομίζω ότι ευχαριστιέμαι περισσότερο τη διαδικασία!! :) Καλό μήνα Ελευθερία!!

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση