fbpx
Οργάνωση Ντουλάπας 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Οργάνωση Ντουλάπας 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Άλλαξε η εποχή και λες να κατεβάσεις τα εποχιακά ρούχα που τόσο σου έλειψαν. Το σκέφτεσαι όμως, γιατί με τόσα περιττά που έχουν μαζευτεί στη ντουλάπα το ξεκαθάρισμα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχει πάντα αυτό το πρόβλημα έλλειψης χώρου. Κλασικό πρόβλημα για την γυναικεία υπόσταση. Μην ανησυχείς… σε καταλαβαίνουμε. Όσο όμως βαρετό και χρονοβόρο κι αν σου φαίνεται η οργάνωση ντουλάπας πρέπει να γίνει.

Βρείτε επίσης: Ετικέτες για την αποθήκευση ρούχων. Εκτυπώστε δωρεάν.

Ακολούθησε τα βήματα για την Οργάνωση Ντουλάπας:

1. Επιχείρηση ξεκαθάρισμα

Βγάλε έξω όσα περιέχει η ντουλάπα και ακούμπισέ τα στο κρεβάτι. Καθάρισε τα ράφια και τα συρτάρια με ελαφρά βρεγμένο πανάκι. Διαχώρισε τα ρούχα σε δυο στίβες με κριτήριο αν φορέθηκαν τις δυο τελευταίες σεζόν ή όχι. Όσα κατέληξαν στην στίβα με τα “όχι” κράτησέ τα προσωρινά στην άκρη. Πόσο μεγαλύτερη φαίνεται η άδεια ντουλάπα!

2. Μάζεψε τα εποχιακά

Όλα τα εποχιακά ρούχα, από την στίβα με αυτά που φοράς ακόμη, βάλτα σε ένα κουτί, ίσως και δύο, και σήκωσέ τα στο ψηλότερο ράφι της ντουλάπας. Πριν τα αποθηκεύσεις βεβαιώσου ότι έχουν πλυθεί και είναι καθαρά. Βάλε μέσα στο κουτί κι ένα σαπουνάκι λεβάντας, για να μυρίζουν διακριτικά όταν τα ξαναβγάλεις.

clothing - Οργάνωση Ντουλάπας 5 Χρήσιμες Συμβουλές

3. Κάνε μετατροπές σε ρούχα που έφυγαν από τη μόδα

Τσέκαρε αν υπάρχουν ρούχα παλιά που θα μπορούσαν με μικρές μετατροπές να ξαναγίνουν μοντέρνα και αξιοφόρετα. Ένα παντελόνι καμπάνα για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει μια ωραιότατη καλοκαιρινή βερμούδα. Επίσης ρούχα με έναν επίμονο λεκέ ή κάποιο ελάττωμμα θα μπορούσαν να καμουφλαριστούν ή να επιδιορθωθούν. Αν τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει, τότε μάζεψε κι αυτά τα ρούχα στην στίβα με τα “όχι”.

4. Δώσε αυτά που δεν φοράς

Έφτασε η ώρα να αποδεχτείς πως, αν υπάρχει ρούχο που έμεινε αφόρετο παραπάνω από δυο σεζόν, δεν έχει πιθανότητες να φορεθεί ξανά. Όλα τα ρούχα της στίβας με τα “όχι” είναι υποψήφια προς αποχώρηση. Μπορεί βέβαια να σκέφτεσαι τα χρήματα που έδωσες και να δυσκολεύεσαι στην απόφαση. Σκέψου όμως ότι θα τα δώσεις κάπου που τα έχουν περισσότερο ανάγκη κι αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

5. Διαχώρισε τα ρούχα ανά κατηγορία

Βάλε σε μια μεριά τα καθημερινά σου σύνολα, που τα φοράς συχνά. Σε άλλη μεριά και πιο πίσω βάλε τα βραδυνά. Τα πρόχειρα ρούχα για το σπίτι, όπως πιτζάμες και φόρμες, βάλτα σε ένα συρτάρι, για να ξέρεις πάντα που βρίσκονται. Επίσης μπορείς να διαχωρίσεις τα ρούχα ανά χρώματα. Αυτό σε βοηθά να συνδυάσεις σωστά τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου.

Επειδή το ντύσιμο δεν πρέπει να είναι μια στρεσογόνος κατάσταση, αλλά μια διασκεδαστική και απλή διαδικασία, κράτα την ντουλάπα σου σε τάξη. Έτσι θα βρίσκεις γρήγορα κι εύκολα αυτό που θέλεις κι αυτό που ταιριάζει να φορέσεις την κάθε στιγμή.

5 steps to organizing my closet - Οργάνωση Ντουλάπας 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Πως σου φαίνεται λοιπόν η οργάνωση ντουλάπας με αυτά τα βήματα; Το’ χεις είμαι σίγουρη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κειμενογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό MAKE LiFE και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη Φράση: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση