Άλλαξε ο καιρός; Είναι ώρα για οργάνωση ντουλάπας!

Άλλαξε ο καιρός; Είναι ώρα για οργάνωση ντουλάπας!

Άλλαξε η εποχή και λες να κατεβάσεις τα εποχιακά ρούχα που τόσο σου έλειψαν. Το σκέφτεσαι όμως, γιατί με τόσα περιττά που έχουν μαζευτεί στη ντουλάπα το ξεκαθάρισμα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχει πάντα αυτό το πρόβλημα έλλειψης χώρου. Κλασικό πρόβλημα για την γυναικεία υπόσταση. Μην ανησυχείς… σε καταλαβαίνουμε. Όσο όμως βαρετό και χρονοβόρο κι αν σου φαίνεται η οργάνωση ντουλάπας πρέπει να γίνει.

Επιχείρηση ξεκαθάρισμα

Βγάλε έξω όσα περιέχει η ντουλάπα και ακούμπισέ τα στο κρεβάτι. Καθάρισε τα ράφια και τα συρτάρια με ελαφρά βρεγμένο πανάκι. Διαχώρισε τα ρούχα σε δυο στίβες με κριτήριο αν φορέθηκαν τις δυο τελευταίες σεζόν ή όχι. Όσα κατέληξαν στην στίβα με τα «όχι» κράτησέ τα προσωρινά στην άκρη. Πόσο μεγαλύτερη φαίνεται η άδεια ντουλάπα!

Μάζεψε τα εποχιακά

Όλα τα εποχιακά ρούχα, από την στίβα με αυτά που φοράς ακόμη, βάλτα σε ένα κουτί, ίσως και δύο, και σήκωσέ τα στο ψηλότερο ράφι της ντουλάπας. Πριν τα αποθηκεύσεις βεβαιώσου ότι έχουν πλυθεί και είναι καθαρά. Βάλε μέσα στο κουτί κι ένα σαπουνάκι λεβάντας, για να μυρίζουν διακριτικά όταν τα ξαναβγάλεις.

clothing

Κάνε μετατροπές σε ρούχα που έφυγαν από τη μόδα

Τσέκαρε αν υπάρχουν ρούχα παλιά που θα μπορούσαν με μικρές μετατροπές να ξαναγίνουν μοντέρνα και αξιοφόρετα. Ένα παντελόνι καμπάνα για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει μια ωραιότατη καλοκαιρινή βερμούδα. Επίσης ρούχα με έναν επίμονο λεκέ ή κάποιο ελάττωμμα θα μπορούσαν να καμουφλαριστούν ή να επιδιορθωθούν. Αν τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει, τότε μάζεψε κι αυτά τα ρούχα στην στίβα με τα «όχι».

Δώσε αυτά που δεν φοράς

Έφτασε η ώρα να αποδεχτείς πως, αν υπάρχει ρούχο που έμεινε αφόρετο παραπάνω από δυο σεζόν, δεν έχει πιθανότητες να φορεθεί ξανά. Όλα τα ρούχα της στίβας με τα «όχι» είναι υποψήφια προς αποχώρηση. Μπορεί βέβαια να σκέφτεσαι τα χρήματα που έδωσες και να δυσκολεύεσαι στην απόφαση. Σκέψου όμως ότι θα τα δώσεις κάπου που τα έχουν περισσότερο ανάγκη κι αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Διαχώρισε τα ρούχα ανά κατηγορία

Βάλε σε μια μεριά τα καθημερινά σου σύνολα, που τα φοράς συχνά. Σε άλλη μεριά και πιο πίσω βάλε τα βραδυνά. Τα πρόχειρα ρούχα για το σπίτι, όπως πιτζάμες και φόρμες, βάλτα σε ένα συρτάρι, για να ξέρεις πάντα που βρίσκονται. Επίσης μπορείς να διαχωρίσεις τα ρούχα ανά χρώματα. Αυτό σε βοηθά να συνδυάσεις σωστά τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου.

Επειδή το ντύσιμο δεν πρέπει να είναι μια στρεσογόνος κατάσταση, αλλά μια διασκεδαστική και απλή διαδικασία, κράτα την ντουλάπα σου σε τάξη. Έτσι θα βρίσκεις γρήγορα κι εύκολα αυτό που θέλεις κι αυτό που ταιριάζει να φορέσεις την κάθε στιγμή.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

Συμμετοχή στη συζήτηση