Ξεβουλώστε τις σωληνώσεις με τρεις φυσικούς τρόπους

Ξεβουλώστε τις σωληνώσεις με τρεις φυσικούς τρόπους

Ένας βουλωμένος νεροχύτης ή μπανιέρα χρειάζεται αμέσως την προσοχή σας. Όλες γνωρίζετε το χάος και την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο υδραυλικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά πολλοί δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία, μέχρι που η αποχέτευση να βουλώσει εντελώς. Και τότε είναι που η βλάβη έχει προχωρήσει και το τηλεφώνημα στον υδραυλικό θα γίνει αναγκαία. Κι όμως αν το προλάβετε στην αρχή, η αποχέτευση μπορεί να ξεβουλώσει με μια απλή σπιτική συνταγή. Μην αγνοήσετε λοιπόν τα προειδοποιητικά σημάδια, όπως φράξιμο και δυσάρεστη οσμή, αλλά αναλάβετε δράση με τρεις φυσικούς τρόπους.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Μαγειρική σόδα και ξύδι για να ξεβουλώσετε την αποχέτευσηΒάζετε στην τρύπα της αποχέτευσης, τόσο στους νεροχύτες όσο και στη μπανιέρα, μισή κούπα μαγειρική σόδα. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων από μία κούπα ξύδι για κάθε μία έξοδο αποχέτευσης. Ρίχνετε σταδιακά το ζεστό ξύδι πάνω στη σόδα με αρκετή προσοχή, γιατί ο συνδυασμός των δύο συστατικών θα προκαλέσει αφρισμό και αναθυμιάσεις. Αφήνετε μισή ώρα και αμέσως μετά ανοίγετε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό. Ειδικά για την μπανιέρα καλύτερα θα είναι αφού βάλετε το ξύδι να κλείσετε με την τάπα την έξοδο και μετά το μισάωρο να γεμίσετε την μπανιέρα νερό. Τραβάτε κατόπιν την τάπα και όλη η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά.

Βραστό νερό

Γεμίζετε μέχρι πάνω τον βραστήρα με νερό και περιμένετε να φτάσει στο σημείο βρασμού. Αδειάζετε σταδιακά το καυτό νερό στις σωληνώσεις. Αφήνετε έτσι το νερό να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το επόμενο άδειασμα. Αυτός είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και ανέξοδος τρόπος για να ξεβουλώσετε νεροχύτες και μπανιέρα. Λειτουργεί άψογα σε λιγότερο βουλωμένες αποχετεύσεις και μπορείτε να τον εφαρμόζετε κάθε τόσο ακόμη και προληπτικά.

Αλάτι και μαγειρική σόδα

Αλάτι και μαγειρική σόδα για να ξεβουλώσετε το νεροχύτηΑν γνωρίζετε ότι το πρόβλημα στους νεροχύτες οφείλεται σε λίπη και γράσο ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο. Φτιάχνετε ένα μείγμα με μισή κούπα επιτραπέζιο αλάτι και μισή κούπα μαγειρική σόδα. Μοιράζετε το μείγμα στους νεροχύτες και αφήνετε 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε από μία κούπα βραστό νερό και αφήνετε να κάτσει όλη τη νύχτα. Το αλάτι, η σόδα και το ζεστό νερό δημιουργούν μια χημική αντίδραση που δίνει αίσιο τέλος στο πρόβλημά σας. Το πρωί χρησιμοποιείτε κανονικά τους ξεβουλωμένους σας νεροχύτες, αφού ρίξετε αρκετό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα της συνταγής.

Η δραστικότητα των χημικών αποφρακτικών του εμπορίου είναι σε όλους γνωστή. Εξίσου γνωστές όμως είναι και οι επιπτώσεις των χημικών αυτών στο περιβάλλον. Η συχνή χρήση τους μάλιστα μακροπρόθεσμα μπορεί να τρυπήσει τις σωληνώσεις και να τρέχετε να αντιμετωπίσετε δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως μία πλημμύρα. Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους που προτείνουμε όχι μόνο θα ξεβουλώσουν οι σωληνώσεις σας, αλλά θα εξαφανιστούν και οι δυσάρεστες οσμές, που προκαλούνται από το φράξιμο.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

4 comments

  • Όταν οι σωλήνες του νεροχύτη,έχουν μαζέψει διάφορα,τα παραπάνω δεν κάνουν τίποτα απολύτως….Τα έχω δοκιμάσει.Για συντήρηση,καλά είναι,αλλά μέχρι εκεί.

    Reply
  • Εξαιρετικές συμβουλές! Θα έπρεπε έτσι, ανέξοδα και οικολογικά, να κάνουμε χρήση των φυσικών αυτών τρόπων για να δείξουμε σεβασμό στον ίδιο μας τον εαυτό, αφού κι εμείς περιβάλλον είμαστε.Καλό σαββατοκύριακο!

    Reply
    • Κι ένα παραπάνω στο νεροχύτη της κουζίνας που ακουμπάμε τα πιάτα, ξεπλένουμε τα τρόφιμα. Τα χημικά καθαριστικά όσο κι αν τα ξεπλένεις με νερό έχω την αίσθηση ότι κατάλοιπα μένουν στην επιφάνεια για μέρες μετά. Ενώ με το ξύδι και τη σόδα θα νιώθουμε ασφαλείς ότι δεν θα καταλήξουν χημικά στο πιάτο μας. Καλό σαββατοκύριακο Αλέκα!

      Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση