Quotes και λόγια να χαμογελάς

Quotes και λόγια να χαμογελάς

Μέρα χωρίς χαμόγελο είναι μέρα χαμένη. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και σήμερα το έχουμε τόσο ανάγκη. Συνεχίστε να βρίσκετε αφορμές για να χαμογελάτε περισσότερο και να κατσουφιάζετε λιγότερο. Μπορεί να φαίνεστε ως εξαίρεση όταν ο κανόνας θέλει τους συνανθρώπους σας πνιγμένους στην απογοήτευση, την αρνητική ενέργεια και την απαισιοδοξία. Όλος ο κόσμος τα έχει βάψει μαύρα κι εσείς χαμογελάτε. Είστε αναίσθητος ή μήπως χαζοχαρούμενος? Είστε απλά ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει με θετική σκέψη τις καταστάσεις που έρχονται και δεν χρειάζεται να νιώθετε μπερδεμένος γι’αυτό. Εδώ βρίσκονται αραδιασμένα μερικά quotes ως αφορμή για χαμόγελο.

Ο αληθινός άνθρωπος φέρεται σαν παιδί. Έχει ανάγκη να παίζει, να είναι ανάγωγος, να λέει ανοησίες, να κάνει απρεπείς και ανώριμες ερωτήσεις.

Πάουλο Κοέλο, Βραζιλιάνος συγγραφέας.

Ο αληθινός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι σοβαρός και μετρημένος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν κάποιες ώρες, κυρίως εκείνες που δεν σε βλέπει κανείς, που θέλεις να κάνεις ό,τι χαζομάρα σου έρθει στο κεφάλι! Να χαχανίσεις, να τραγουδήσεις, να νιώσεις ξανά παιδί. Η χαζομάρα κάνει καλό, απελευθερώνει και εκτονώνει. Θα ήταν κουραστικό και αφόρητο να είσαι καθώς πρέπει συνέχεια και μάλλον εξωπραγματικό.

Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές.

Χόρχε Μπουκάι, Αργεντινός συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής.

Τα στοιχεία που αρχικά έλκουν δυο ανθρώπους για να γνωριστούν καλύτερα είναι τα κοινά ενδιαφέροντα, οι κοινές επιθυμίες και προτιμήσεις. Όμως η σχέση που θα αντέξει στο χρόνο, που θα περάσει από τον έρωτα στην αγάπη, δεν βασίζεται στην απόλυτη συμβατότητα. Το μόνο κοινό στοιχείο που χρειάζεσαι με τον άνθρωπό σου για να τα πάτε καλά είναι απλώς η διάθεση, η από κοινού πρόθεση και δέσμευση να προσπαθήσετε να παραμείνετε ζευγάρι. Οι διαφορές σας, αν αξιοποιηθούν σωστά, δημιουργούν νέες ευκαιρίες για να εμπλουτιστεί πρώτα ο καθένας σαν ξεχωριστό άτομο κι έπειτα η μεταξύ σας σχέση.

Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα.

Τζων Λένον, Βρετανός μουσικός.

Η ηλικία δεν μετριέται με τα χρόνια, αλλά με τις στιγμές που έχεις ζήσει. Στιγμές με τους φίλους που σε κάνουν να γελάς, να νιώθεις χαρά, ασφάλεια, ολοκλήρωση. Αλλά και στιγμές με δάκρυα και δυνατές συγκινήσεις. Η ζωή είναι στιγμές που ήρθαν και πέρασαν, αλλά και εκατομμύρια ακόμη που περιμένουν να έρθουν. Μεγαλώνεις και ωριμάζεις όταν έχεις ιστορίες να διηγηθείς, όμορφες αναμνήσεις να θυμηθείς. Ωριμάζεις όταν έχεις συνειδητοποιήσει τα σημαντικά στη ζωή, όταν ξέρεις τι θέλεις, τι σου αρέσει, όταν αποφασίζεις μόνος για το μέλλον σου. Η ηλικία σου δεν είναι ένας αριθμός.

Επιτυχία είναι να σ’αρέσει ο εαυτός σου, να σ’αρέσει αυτό που κάνεις και να σ’αρέσει ο τρόπος που το κάνεις.

Μάγια Αγγέλου, Αφροαμερικανίδα ποιήτρια και συγγραφέας.

Η επιτυχία δεν συνδέεται πάντα με τα χρήματα και τη δόξα. Επιτυχία σημαίνει να αποδέχεσαι τον εαυτό σου για όλα όσα είναι, αλλά και για όλα όσα δεν είναι. Σημαίνει να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου αρκετά ώστε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, που σου κάνουν καλό. Δεν είναι ποτέ αργά να βρεις εκείνο που σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις χρήσιμος και δημιουργικός. Μόλις το βρείς αφοσιώσου σε αυτό με όλη σου την ψυχή. Μόνο αν είσαι έτοιμος να αυξήσεις τα “θέλω” και να μειώσεις τα “πρέπει” θα θεωρείσαι επιτυχημένος.

Να συγχωρείς τους εχθρούς σου. Αυτό τους κάνει να σε μισούν περισσότερο.

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας.

Είναι λογικό να θέλεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε αγαπούν, θα σε ενθαρρύνουν και θα σου δίνουν χαρά και υποστήριξη. Στην πραγματική ζωή όμως θα συναντήσεις και ανθρώπους τοξικούς, που με την αρνητική τους διάθεση θα σταθούν εμπόδιο στο δρόμο σου. Τους τοξικούς χαρακτήρες δεν μπορείς πάντα να τους απομακρύνεις από την καθημερινότητα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απαγκιστρωθείς ψυχολογικά από αυτούς, ώστε να μην σε επηρρεάζουν. Μην χαλάς τη δική σου καλή διάθεση. Δείξε αδιαφορία και άφησε να καταλάβουν ότι δεν έχουν θέση στη ζωή σου.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού – Tips Εξοικονόμησης – DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: «Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος…».

Συμμετοχή στη συζήτηση