Κοτοπουλάκι κατασκευή για ένα δημιουργικό απόγευμα το Πάσχα

Κοτοπουλάκι κατασκευή για ένα δημιουργικό απόγευμα το Πάσχα

Οι μέρες που θα κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα έρχονται. Με τα παιδιά περισσότερες ώρες στο σπίτι εμείς οι μάνες ψάχνουμε ήδη ιδέες δημιουργικής απασχόλησής τους. Και θα χρειαστούμε πολλές τέτοιες ιδέες… Έχω παρατηρήσει ότι όταν τα σχολεία είναι κλειστά, ακόμη κι αν το πρόγραμμμά μας εξακολουθεί να είναι γεμάτο με βόλτες ή δραστηριότητες, τα παιδιά μετατρέπονται σε κινητές βόμβες! Αυτή η χειροτεχνία όμως θα κρατήσει το μυαλό τους απασχολημένο, έστω και για ένα απόγευμα. Κάτι είναι κι αυτό.

Κοτοπουλάκι κατασκευή: Τα υλικά

Για να φτιάξουμε τα χάρτινα κοτοπουλάκια θα χρειαστούμε τα παρακάτω:

  • Ξυλάκια χειροτεχνίας
  • Ματάκια χειροτεχνίας
  • Κίτρινο φύλλο οντουλέ (ή και κάνσον)
  • Χαρτόνια (ένα πορτοκαλί κι ένα οποιουδήποτε χρώματος)
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι

Πως θα φτιάξουμε τα κοτοπουλάκια

Σχεδιάζουμε πάνω στο κίτρινο οντουλέ φύλλο τα χεράκια του παιδιού και κόβουμε. Στο σημείο αυτό η μικρή μου γαργαλιόταν και δεν μας βγήκαν όλα τα χεράκια ίδια… Επίσης όσο πιο μεγάλα είναι τα χεράκια μας, τόσο πιο μεγάλα θα γίνουν τα φτερά!

κοτοπουλάκι κατασκευή για παιδιά το Πάσχα

Σχεδιάζουμε και κόβουμε έναν κύκλο στο ίδιο κίτρινο φύλλο. Στο πορτοκαλί χαρτόνι σχεδιάζουμε τις μυτούλες και τα ποδαράκια. Επίσης θέλουμε ένα τρίγωνο το οποίο θα είναι το κυρίως σώμα για το κοτοπουλάκι μας αλλά και η βάση της όλης κατασκευής.

κοτοπουλάκι από χαρτί πως το φτιάχνουμε

Τώρα που έχουμε όλα τα απαραίτητα κομμάτια μπροστά μας, είμαστε έτοιμοι να τα κολλήσουμε μεταξύ τους και να συνθέσουμε την κατασκευή.

πως φτιάχνουμε χάρτινα κοτοπουλάκια

Περιμένουμε λίγο να στεγνώσουν τα χάρτινα κοτοπουλάκια και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μαζί τους!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

2 comments

Συμμετοχή στη συζήτηση