Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελλό

Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελλό

Μας αρέσουν πολύ τα εναλλακτικά υλικά στις κατασκευές. Υλικά από την ανακύκλωση που φυσικά δεν πετάμε. «Δεν ξέρεις ποτέ που θα σου χρειαστούν», συνηθίζω να λέω και τα βάζω στην άκρη. Με αυτό το σκεπτικό φτιάξαμε, αν θυμάστε, τα στολίδια με χαρτί τουαλέτας και τα καραβάκια με αυγοθήκες. Είναι και ο φελλός ένα από τα υλικά που μάζευα καιρό, περιμένοντας την έμπνευση. Η έμπνευση ήρθε!

Υλικά για τα στολίδια από φελλό

Τα υλικά που θα χρειαστούμε σε αυτή την κατασκευή είναι τα εξής:

  • Φελλούς από μπουκάλια
  • Μαχαίρι/επιφάνεια κοπής
  • Φύλλο τσόχας
  • Κόλλα σιλικόνης
  • Κουμπιά
  • Κορδέλα
  • Ψαλίδι

Κατασκευές Χριστούγεννα Φελλός

Οδηγίες για την κατασκευή

Πρώτα με το μαχαίρι κόβουμε τους φελλούς σε φέτες, προσπαθώντας όσο γίνεται να έχουν το ίδιο πάχος. Τους τοποθετούμε σαν δεντράκια πάνω σε ένα χαρτί και σχεδιάζουμε με το μολύβι ένα τρίγωνο. Το δικό μας τρίγωνο ενδεικτικά ήταν 11x11x11. Μεταφέρουμε το πατρόν πάνω στο φύλλο τσόχας και κόβουμε τόσα τρίγωνα όσα θα είναι τα δεντράκια μας.

DIY Χριστούγεννα Στολίδια

Κολλάμε με τη σιλικόνη όλα τα κομμάτια φελλού πάνω στην τσόχα. Για έξτρα ντεκόρ κολλάμε κι από ένα μικρό κουμπί στο κέντρο. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κουμπιά, μπορείτε να χρωματίσετε τους φελλούς με ακρυλικά ή να βάλετε χρυσόσκονη. Μια κορδέλα που θα τοποθετήσουμε με τη σιλικόνη στο πίσω μέρος του δέντρου θα μας βοηθήσει να κρεμάσουμε τα στολίδια. Αυτό ήταν! Τα στολίδια μας είναι έτοιμα.

Εύκολη Κατασκευή με Φελλό

Αν και δεν στολίσαμε ακόμη το δεντράκι στο σπίτι μας, ωστόσο ξεκινήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το bazaar του σχολείου της μικρής μου.

Εσείς σε ποια φάση είστε, στολίσατε; 

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

9 comments

Συμμετοχή στη συζήτηση