Μην πετάξετε την καμμένη κατσαρόλα. Αστράψτε την

Μην πετάξετε την καμμένη κατσαρόλα. Αστράψτε την

Έχει συμβεί έστω και μία φορά σε όλες μας. Άρπαξε το φαγητό, κόλλησε στον πάτο της κατσαρόλας, μαυρίλα παντού. Και τώρα; Η εποχή των παχιών αγελάδων πέρασε. Σε εκείνες τις εποχές πετούσες την κατσαρόλα κι αγόραζες καινούρια την ίδια μέρα. Σήμερα όμως θα ψάξεις τρόπους να σώσεις το καλό σου σκεύος. Σήκωσε τα μανίκια, φόρα γάντια και δες τη δική μας μη χημική λύση με σόδα και ξύδι!

ξύδι και σόδα για το καθάρισμα της καμμένης κατσαρόλας

Για να επαναφέρετε την καμμένη κατσαρόλα

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα ξύδι
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρικής
  • Σύρμα

Καμμένος πάτος. Πριν και μετά το καθάρισμα

Πως θα την αστράψετε

Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να καλύψει τον πάτο που έχει καεί. Ρίχνετε το ξύδι, ανάβετε το μάτι και αφήνετε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνετε τη σόδα, κλείνετε το μάτι και αφήνετε 10 λεπτά να δράσει. Πετάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο νιπτήρα και όπως είναι ακόμη ζεστό το σκεύος ξεκινάτε να τρίβετε με το σύρμα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Υπομονή. Το καμμένο φαγητό θα αποκολληθεί πλήρως από τον πάτο και τα τοιχώματα. Αν όμως υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα, ρίχνετε λίγη σόδα μαγειρικής απευθείας στον πάτο και ξανατρίβετε. Πλένετε κανονικά με υγρό πιάτων και σφουγγάρι. Η κατσαρόλα σας θα έχει γίνει σαν καινούρια. Ούτε θα φαίνεται ότι είχε καεί! Μην το πείτε πουθενά!

Και τι κάνετε με το φαγητό που άρπαξε; Διαβάστε πως θα διορθώσετε 9 μαγειρικές καταστροφές στην κουζίνα!

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

16 comments

  • Η λύση σε όλα αυτά τα δυο παρέα…την έχω πατήσει κι εγώ με καμμένο πάτο.Επίσης και η κόκα-κόλα κάνει δουλειά.Την αδειάζεις στην κατσαρόλα και την βράζεις κι όλα ξεκολλάνε ως δια μαγείας.

    Reply
  • Τι τέλειο κολπάκι ειναι αυτο? Το κανω pin αμεσως γιατί το ομολογώ έχω κάψει πολλές κατσαρόλες!

    Reply
  • Ακόμα και τον καιρό των παχιών αγελάδων το έβρισκα χαζό να πετάξεις μια καμμένη κατσαρόλα αφού η λύση ήταν πολύ απλή. Μπράβο Ελευθερία για τις συμβουλές σου!

    Reply
  • τι λες τωρα!!! και εγω την παλια την εβαψα και την εκανα γλαστρα! χαχαχαχαχα θα το εχω εις τα υποψην μου next time!

    Reply
  • Να κάτι που δεν το είχα σκεφτεί.. Συνήθως έβαζα απορρυπαντικό πιάτων το άφηνα να βράσει και μετά έπεφτε γερό τρίψιμο. Το ξύδι με τη σόδα κάνει θαύματα όταν καθαρίζω διάφορα κομμάτια της εσπρεσίερας. Καλό μήνα Ελευθερία!

    Reply
  • Δεν το πιστεύω χθες έκαψα την κατσαρόλα ενώ έβραζα πατάτες, χαχα! Με σώζεις! Πώς λένε στον ουρανό σε γύρευα…. κάτι τέτοιο!! χαχα! Ευχαριστώ

    Reply
  • Όχι ότι καίω ποτέ το φαγητό…αλλά συνήθως παιδεύομαι με σύρμα και απορρυπαντικό. Δεν την είχα σκεφτεί τη σόδα με το ξύδι, αν και τα χρησιμοποιώ ευρέως. Φαντάζομαι πως κάνει το ίδιο καλή δουλειά και στα ταψιά.

    Reply
  • Σωστή Ελευθερία μου!!Εμείς χρησιμοποιούμε και στάχτη!Φιλιά πολλά

    Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση