Πως καθαρίζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας εξωτερικά

Πως καθαρίζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας εξωτερικά

Το εξωτερικό των ξύλινων ντουλαπιών της κουζίνας είναι ένα δύσκολο σημείο στο καθάρισμα που συχνά μάλιστα το παραμελούμε. Δαχτυλιές γύρω από το πόμολο της πόρτας, λίπη που ξεράθηκαν κατά το μαγείρεμα, στίγματα νερού από το νεροχύτη, σκόνη που κατακάθισε και όλη η βρωμιά γενικά δεν εξαφανίζεται τόσο εύκολα. Έχω δοκιμάσει να καθαρίσω τα ντουλάπια της κουζίνας με ζεστό νερό και σαπουνάδα και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα 100% ευχαριστημένη. Εξακολουθούσαν να έχουν μια θαμπάδα. Κακά τα ψέματα. Δύο φορές το χρόνο τα ντουλάπια μας χρειάζονται μια περισσότερο σύνθετη λύση στο καθάρισμά τους, ώστε να διατηρηθούν λαμπερά και σαν καινούρια για πάντα.

Τι θα χρειαστείς

 • Σόδα μαγειρικής
 • Λευκό ξύδι
 • Υγρό πιάτων
 • Σφουγγάρι
 • Σπογγοπετσέτα
 • Πανάκι με μικροίνες

Πως θα το κάνεις

 1. Φτιάξε ένα μείγμα με ίσα μέρη σόδας και νερού, ώστε να γίνει μια παχύρευστη πάστα.
 2. Πέρασε με αυτή την παχύρευστη πάστα τα ντουλάπια και με ένα μαλακό σφουγγάρι τρίψε στα επίμαχα σημεία. Άφησε λίγα λεπτά.
 3. Σε μια λεκάνη βάλε ζεστό νερό και υγρό πιάτων μέχρι να γίνει σαπουνάδα και ξέβγαλε το μείγμα σόδας και νερού με τη βοήθεια μιας σπογγοπετσέτας.
 4. Φτιάξε ένα σπρέυ με λευκό ξύδι και ζεστό νερό σε ίσα μέρη. Ψέκασε το υγρό πάνω στα ντουλάπια και στέγνωσε με ένα πανάκι από μικροίνες. Με αυτό το σπρέυ θα μπορείς να αναζοωγονείς τα ντουλάπια σου σε καθημερινή βάση, ιδίως μετά από κάθε βαριά χρήση της κουζίνας.

πως καθαρίζεις τα ντουλάπια εξωτερικά

Extra tip: Η καθαριστική λύση που δίνω μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο ντουλαπιών, βακελίτη, MDF, ξύλο, καθώς είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος, χωρίς καθόλου χημικά.

Εσύ πως καθαρίζεις τα ντουλάπια της κουζίνας;

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις ενημερώσεις, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Author

Οργάνωση Σπιτιού - Tips Εξοικονόμησης - DIY Κατασκευές κ.α. #smartliving #momblogger Πτυχιούχος Ψυχολογίας, σύζυγος και μαμά δύο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη ♥ Αγαπημένο Quote: "Για τον κόσμο είσαι μία μαμά αλλά για την οικογένειά σου είσαι ο κόσμος όλος...".

11 comments

 • Εξαιρετικές συμβουλές Ελευθερία!Γιατί πάνω από όλα τα άλλα η καθαριότητα χρειάζεται!

  Reply
 • Πάνω στην ώρα ήρθε αυτή η ανάρτηση! Ότι είχα ξεκινήσει την ανοιξιάτικη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε τόσο πού το αποτέλεσμα στα δικά μου ντουλάπια κουζίνας που τελικά με αυτό το καθαριστικό φρεσκάρισα και τη βιβλιοθήκη. Το αποτέλεσμα εκεί ήταν ακόμα εντυπωσιακότερο καθώς το συγκεκριμένο υλικό κρατάει δακτυλιές τις οποίες δεν μπορούσα να ξεφορτωθώ, μέχρι τώρα :) Ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες οδηγίες σου!

  Reply
  • Ακριβώς αυτές τις δαχτυλιές που δεν μπορούσα να τις αποτυπώσω στη φωτογραφία για να φανεί το πριν και το μετά. Αλλά η κατάθεση της εμπειρίας σου μιας και το δοκίμασες είναι η καλύτερη επιβεβαίωση. Σε ευχαριστώ πολύ! :)

   Reply
 • Προσπαθούσα με ένα καθαριστικό του εμπορίου που υποτίθεται πως είναι καλό αλλά δεν καθαρίζει τελείως και μου αφήνει στίγματα. Το ΣΚ έχει δοκιμή!! Mας σώζεις!! :)

  Reply
 • Τώρα που ήρθε η άνοιξη με έχει πιάσει κάτι με την καθαριότητα! Σε ευχαριστουμε για την πολύ χρήσιμη συμβουλη! Φιλιααα

  Reply
 • Πολύ χρήσιμες συμβουλές! ειδικά το νερό με το ξύδι για κάθε μέρα είναι φοβερό !!

  Reply

Συμμετοχή στη συζήτηση